En for alle, alle for en!

Steinkjer Håndballklubb sender så å si alle sammen fra 10-16 åringer til Røros den første helgen i høstferien. Dette er begynt å bli en årelang tradisjon, hvor klubben organiserer en fellestur til fjellbygda. Helgen blir brukt til å bygge samhold innad i klubb, men også slik at alle lag skal få en pangstart på sesongen. Vanligvis så er det slik at deltakerne selv har betalt en egenandel på reise samt deltakerkort som dekker mat, overnatting og cupaktiviteter.  Etter pandemi og prisøkningen generelt i samfunnet så har SHK og ikke minst medlemmene kjent på at dette blir ei dyr helg for foresatte som sender sine håpefulle på tur. 

I fjor vedtok styret i Steinkjer HK at transporten til denne cupen skulle dekkes inn gjennom oppsparte midler i klubben, slik at vi fikk med flest mulig. Dette ble en totalkostnad på ca 120000 i fjor, dvs en kostnad pr spiller på ca 800,- for kun transport. Når man da legger på deltakerkort så var den totale kostnader pr spiller 2350 kr, før man i det hele tatt har spilt en kamp. Det høres kanskje ikke så dyrt ut, men mange familier så ble dette et solid innhogg i økonomien. Så kommer lommepenger etc i tillegg. 

- Vi har bare ett sted vi kan sende regningen, til foresatte, men valgte å bruke oppsparte midler fra SpareBank1 Cup på dette i fjor. 

Dessverre så stiller flere og flere spørsmålstegn ved den norske modellen i norsk idrett, som dessverre er skummel.

Sponsorer slutter å sponse, flere som vil gjøre mindre etc. Jeg mener at vi i Steinkjer Håndballklubb er heldige som har flotte foresatte og ikke minst fantastiske samarbeidspartnere / sponsorer. Vi har foresatte som engasjerer seg, stiller spørsmål, stiller opp ved behov og ikke minst tenker på spillerens beste. Man skulle bestandig ønsket seg mer, men etter min mening så er vi begynt å bygge en kultur, en klubbidentitet som alle kan være stolte av. 

Våre samarbeidspartnere er trofaste bidragsytere og sparringspartnere i hverdagen. For SHK er det viktig at man ikke bare møtes en gang i året, når fakturaen sendes. Vi ønsker at man som samarbeidspartner skal bruke klubben aktivitet og skape en symbiose hvor man er avhengige av hverandre. Våre samarbeidspartnere er med på det meste av ideer som vi presenterer og mange av disse er blir gjennomført. Det at våre partnere er med og skaper nye arrangement, utvikler gamle og ikke minst er med på de tidvis hårete målene er viktig for oss i det arbeidet vi holder på med.

En av disse ideene var å få dekket opp kostnadene på årets Rørostur gjennom et spleiselag. På under 24 timer så hadde vi fått «skrapet» sammen 50000,- til dette formålet! Dette er midler som kommer i tillegg til allerede etablerte avtaler. Vi er evig takknemlig for gode, solide og samfunnsengasjerte partnere! 

I Steinkjer HK har vi også etablert et fond, «Håndball for alle»-fondet som skal stimulere til aktivitet framfor økonomi. Mange som skal til Røros har allerede søkt og fått støtte fra dette fondet for deltakeravgiften, for at de skal kunne delta på lik linje som resten av laget. 

- Prisene på omtrent alt vi trenger har steget kraftig i det siste og mange familier sliter med å betale for barnas fritidsaktiviteter. 

Høye priser er i seg selv ekskluderende. En ting er de som faller fra, men vi må heller ikke glemme de som aldri oppsøker idretten fordi de vet det koster for mye. De som spiller på løkka eller i en hall hver ettermiddag, men aldri har vært med i en fotball- eller håndballklubb fordi de vet at familien ikke har råd.

Å sikre at idretten faktisk er for alle er også helt avgjørende for at myndighetene skal fortsette å bruke penger på idrett. I dag er det å bruke offentlige midler på idrett en god investering fordi du får bedre folkehelse, viktig integreringsarbeid og en arena som samler unge og gamle på tvers av sosiale skiller i retur. 

Steinkjer HK og våre samarbeidspartnere tar ansvar for at ingen skal stå utenfor på grunn av økonomi sammen med våre partnere. Sammen klarer vi å få til det meste, til det beste for barn og ungdom! 

Tusen hjertelig takk til våre samarbeidspartnere og en ekstra takk til SpareBank1 SMN, Malmo Sport, Lindseth Reklame, Selecta, Busscharter AS, Nardo Bil og Førerkortsenteret ! 

Forrige
Forrige

Papirdugnad for SHK

Neste
Neste

Ønsker oss flere!