Pressemelding Sparebank1 Cup

12.03.2020

Pressemelding Sparebank1 Cup Steinkjer 2020

Som et vakkert vårtegn, fullt på høyde med Hestehoven, har SpareBank1 Cup Steinkjer «alltid» blitt arrangert i tidsrommet april/mai. I år arrangeres cupen for 38. gang, og vi vet at dere er mange med oss som har gledet seg stort til denne helgen. Årets rekordstore interesse, med over 280 påmeldte lag, tyder på at det er mange i håndballfamilien som setter stor pris på denne cupen. Vi har i kjent stil også i år jobbet mot det mål å fylle Steinkjerhallen med 5-6000 håndballglade mennesker denne helgen.


Vi har på lik linje med resten av idretts-Norge fulgt de siste ukers coronavirus-utvikling tett, og da med det håpet om å kunne arrangere cupen som planlagt. Vi har hatt tett dialog med lokale helsemyndigheter, og gjort løpende vurderinger basert på anbefalinger derfra. Men de siste timers oppdateringer og pålegg fra offentlige helsemyndigheter har nå gjort det klart at SpareBank1 Cup Steinkjer 2020 må flyttes til et senere tidspunkt. Med hjemmel i smittevernloven innførte helsedirektør Bjørn Guldvog i kveld et forbud mot innendørs arrangementer med mer enn 500 deltagere, et forbud som i første omgang gjelder ut april måned. Sett i et folkehelseperspektiv er dette selvfølgelig en beslutning SpareBank1 Cup Steinkjer både forstår viktigheten av, og stiller seg bak fullt og helt.

Vi legger nå en plan for at cupen skal gjennomføres på like godt vis som alltid, i samme format som tidligere i år, bare på en annen tid av året. Datoen som nå planlegges som cup-helg er 25.-27. september (men i lys av dagens usikre situasjon må vi på nåværende tidspunkt ta ett visst forbehold til denne datoen og øvrige endringer også).

En nyhet under høstens turnering vil være innføring av junior-klasse, noe som betyr at 16-års lag som i sommer vokser seg ut av 16-års-klassen kan stille i junior-klassen.

Alle lagene som er påmeldt SpareBank1 Cup vil beholde de samme rettighetene når cupen arrangeres på ny dato til høsten.

SpareBank1 Cup Steinkjer og Steinkjer Håndballklubb beklager å måtte utsette cupen til et senere tidspunkt, men håper samtidig på forståelse for at dette er en situasjon utenfor vår kontroll.

Om det er noen spørsmål knyttet til dette ber vi om at de sendes på e-post til sb1cup@steinkjerhk.no

Vi kommer sterkere tilbake, og håper vi ser dere alle i september!

Steinkjer 11. mars, kl 22.30

Hilsen leder Sparebank1 Cup Steinkjer, Håkon Sivertsen og leder Steinkjer Håndballklubb, Rune Hammer.